Сутрините са тежки, но според психоложката Ейми Къди от Факултета по

...
Сутрините са тежки, но според психоложката Ейми Къди от Факултета по
Коментари Харесай

Психолог от Харвард обяснява как да се заредим с увереност за целия ден?

Сутрините са тежки, само че според психоложката Ейми Къди от Факултета по обществена логика на психиката на Университета в Харвард, съществува елементарен метод да ги извършите по-приятни. Нужно е единствено да стартирате деня си с едно простичко упражнение – още преди да сте стъпили на пода, разтегнете тялото си допустимо най-добре.

Къди е създател на – книга за лесните, само че ефикасни способи, по които нашата стойка може да повлияе на мислите и страстите ни. на тематика „ Как позата на Жената знамение ни оказва помощ да градим убеденост “ е втората най-гледана в историята.

Мисленето зад проучванията на Къди е много коренно.

Обикновено считаме, че държанието ни е резултат от нашите страсти – както когато стоим изправени и горди, тъй като се усещаме уверени. Според Къди обаче нещата са тъкмо противоположните – можем да станем по-уверени, в случай че просто заемем властова стойка… или като се разтягаме заран.

В скорошна лекция в 92Y в Ню Йорк Къди изяснява по какъв начин тази мъдрост може да се придвижи в всекидневието ни. По-конкретно, тя приказва за силата на това, всяка заран да „ пораствате “ още щом отворите очи.

chipmunk-stretching-video

„ Това е двупосочен развой “, показва Къди (с други думи, действието може да породи позитивно чувство). „ Но хората, които се разсънват по този начин “ – тук Къди протяга ръце на буквата V, – „ са супер щастливи… напряко дразнещо щастливи. “

На същия принцип, вършиме ужасна услуга на страстите си, в случай че се събуждате свити на кълбо като котка.

„ Ако спите и се събуждате в ембрионална поза “, изяснява тя, „ страдате от доста високо равнище на стрес. “

Около 40% от хората спят в ембрионална поза, споделя Къди. И това е повода доста от тях да се усещат неуверени през целия ден. Сега се замислете за седмиците, месеците и години, в които се будите на топка… и внезапно обособената заран се трансформира в голямо количество излишно душевно страдалчество.

Според изследването на Къди, избягването на суровата действителност може да е извънредно елементарно, в случай че встъпвате в деня с верния крайник. В началото може да се постанова да се преструвате, само че това няма да продължи дълго. Успех!

Инфо: Business Insider

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР